2016. augusztus 31., szerda

Hororszkóp házak



1. Ház

Én, aki vagyok, ilyen vagyok, így reagálok, ezt mutatom nektek.

Sarok ház, vagy kardinális ház, természetes jegye a Kos, természetes uralkodó bolygója a Mars. Az élet háza. Az első ház csúcsa az Ascendens, vagy az emelkedő jegy. Ez az egyike a legfontosabb pontoknak a születési horoszkópban és az I. ház pontosan megmutatja a jegyet és annak fokát a keleti horizonton a születés pillanatában. A Föld forgása miatt, a zodiákus egy foka felemelkedik a horizont fölé kb. minden negyedik percben, emiatt olyannyira fontos nagyon precízen tudni a születés percre pontos idejét.

Az I. ház, de különösen az Ascendens, megmutatja a személyiségünket, a természetes hajlamainkat és kibontakozásunk irányát, az egyéniségünket és kifejezésmódunkat. Megmutatja, hogy mások hogyan látnak bennünket, és azt a módot, ahogyan mi szeretnénk, hogy lássanak bennünket. Az I. ház képviseli fizikai testünket, egészségünket és korai gyermekkorunk éveit. Megmutatja hozzáállásunkat az élethez, világnézetünket, kinézetünket, megjelenésünket, és összes vállalkozásaink kezdetét.

Ha az I. házunk csúcsa az Ikrek jegyében áll: Az Ikrek jegyében álló Aszcendens az állandó kereső, aki állandóan úton van, lakásait, foglalkozásait, partnereit váltogatja, és tovább keres. Alapjában véve nem tudja, mit akar találni. Emellett az ember késő öregkoráig fiatal marad ezzel az Aszcendenssel, mindig kíváncsi, nyitott az új dolgokra, szellemileg mozgékony, és meglepően alkalmazkodóképes. Bár sohasem hasonul igazán, tulajdonságait, hatalmas individualitását sohasem adja fel, hanem csak felületesen nézve alkalmazkodik a másik emberhez. Belemegy a kompromisszumokba, és ez nem esik nehezére. A közös vonásokat inkább csak megjátssza, mint valóságosan érzi. Mindig megtalálja a megfelelő szavakat, melyekkel kibékít, elcsábít, meggyőz – feltéve, hogy Aszcendensének teljes erejét felkeltette, ami gyakran csak használatlanul nyugszik bennünk és elsatnyul.


2. Ház

Követő ház

Természetes jegye a Bika, természetes uralkodó bolygója a Vénusz. Az anyagi jólét alapjának háza.

Kulcsszava: értékek

A második ház megmutatja a pénzügyi munkákat, a vagyont /az ingatlan kivételével/ beruházásokat, kereseti lehetőségeket, és minden jövedelmet és veszteséget, amelyhez saját erőfeszítésünkkel jutunk. Sejteti belső tehetségünket, szükségleteinket a kibontakozáshoz, az érzelmeinket, saját értékeinknek megőrzési képességét, és az értékek megőrzését általában. Ahogyan sok ember azt hiszi, hogy a szabadság nagymértékben a pénztől függ, ez a személyes szabadság háza is. Ugyanakkor az anyagi tartozás háza is.

Ha a Szaturnusz áll a 2. házban: A Szaturnusz és az anyagi javak.Ha a Szűz jegyében születtél, vagy az Ascendensed esik a Szűz jegyébe, akkor ebben az évben, de a következő évben is, az anyagi javaidat a Szaturnusz kormányozza. Úgy fogod érezni, mintha valami gát állna érzelmeid útjába. Ezért látszólag száraz vagy, és érzéketlen. Holott nem erről van szó. Csupán késleltetve jönnek az érzelmeid, vágyaid , és ezek kiélésének akadálytalan megvalósulása. Későn jön az érzelmi kiteljesedés az életedben, azonban annál tartósabbnak ígérkezik. Sajons nem cseppen egy szemernyi manna sem az égből az öledbe, sem a szájadba. Minden fillérért keményen kell dolgoznod. Éppen ezért nagyon meg kellene becsülnöd a pénzt amit megszerzel. Igazán akkor érzel boldogságot, ha ilyen módon sikerült életednek egy anyagi vonatkozású problématikus területét elrendezni.

Egyik véglet az, hogy vonzódsz, tapadsz a pénzhez, és akár a zsugoriságig is képes vagy gyűjteni. Ez esetben az anyagiasságod veszélyezteti legszemélyesebb emberi kapcsolataidat, még a családon belül is. Előfordulhat egy másik véglet is, ha felismered az anyagi világtól való elszakadás, helyesebben kifejezve az anyagi világ fölé emelkedés nagyságát, és elfordulsz a vagyontól, az anyagiasságtól. Takarékosnak és előrelátónak kell lenned. Kitartó munkával alapozhatod meg anyagi helyzetedet. A megszerzett anyagi eszközöket jól őrizd meg, és próbáld gyarapítani. Ha nem vigyázol kellőképpen, anyagi zavarok, és veszteségek keletkezhetnek. Esetleg mások rászednek. Vigyázz értékeidre, nehogy valaki ellophassa azokat. Igyekezz minden eszközzel elkerülni a szegénységet.


3. Ház

Zuhanó, vagy bukó ház

Természetes állatövi jegye az Ikrek, természetes uralkodó bolygója a Merkur. Ez a ház a közvetlen kapcsolatoké.

Kulcsszava: a tudat

A harmadik ház megmutatja a közvetlen környezetet, amelyben élünk. Testvéreinket, akár lány, akár fiútestvérről van szó, és mindenfajta érintkezést, úgy mint beszéd vagy írás. Rámutat a közlekedési eszközökre, ide kapcsolva az összes rövidebb utazást. Megmutatja alkalmazkodó értelmünket az új elképzelések befogadására, és képességeinket, melynek segítségével kapcsolatban tudunk lenni a környezetünkkel. Ügyeskedéseinket, amit mások készpénznek vesznek. Rámutat a ház az értelmes és objektiv részére értelmünknek, és megmutatja alapiskolázottságunkat.


4. Ház

Sarok ház

Természetes állatövi jegye a Rák, természetes uralkodó bolygója a Hold. Ez a ház a befejezéseké.

Kulcsszava: a biztonság

A negyedik ház megmutatja otthonunkat, és szüleinket, a családot, ahonnan származunk /a mi gyermekeinket/ azt az otthont, amelyet mi magunk képesek leszünk megteremteni. Ez felöleli örökségünket, elődeinket, pszichológiai gyökereinket és privát életünket. Ez a ház rámutat a vagyonra ami ingatlan formában jelentkezik, és mindarra amit magántulajdonnak nevezünk. Ez a befejezések háza: az élet utolsó évei, minden ügy befejezése, halotti torok és a hely, ahol el leszünk temetve. Ez a ház rámutat arra a szülőre, aki gyermekkorunkban jobban hatott ránk, a szubjektiv énünkre, és az alapokra, amelyre a saját karakterünket építjük.


5. Ház

Követő ház

Természetes jegye az Oroszlán, természetes uralkodója a Nap. Ez a ház az életé

Kulcsszava: kreativitás

Az ötödik ház bemutatja a gyermekeket, szerelmeket, meglégedettséget, szórakozást, évi szabadságokat, ünnepeket, játékokat, spekulációkat, hobbykat, és gondüzőket. Ez a ház mutatja emocionális álláspontunkat és a szerelmet amit nyujtani tudunk. Megmutatja cselekvőképességünket, ugy a sportban, mint az eredetiségben és a kreativitás terén. Rámutat a drámai, irodalmi vagy müvészeti képességeinkre is. Az ötödik ház a könyvkiadást, politikát, szép müvészetet, társadalmi kérdéseket, terhességet és a gyermekek képzését mutatja. Az összes klub, és egyesület, melyek szórakozásunkat szolgálják, meglátszik ebben a házban.


6. Ház

Bukó ház

Természetes jegye a Szüz, természetes uralkodója a Merkúr. A hatodik ház a lényegek háza.

Kulcsszava: a kötelesség

A hatodik ház megmutatja munkánkat, egészségünket és szokásainkat. Rámutat a folglakozásunkra, alkalmazottainkra, azokra akiknek a lakásunkat kiadjuk, házi kedvenceinkre, és mindazokra, akik tőlünk függenek. A másoknak nyujtott szolgáltatásainkra, rutin tevékenyégeinkre, az öltözékünkre és megmutatja, hogyan viseljük azt. Vonatkozik a higiéniára, táplálkozási módra, betegségekre és minden körülményre rámutat, melyek hatással vannak egészségünkre. Ez a ház mutatja nagynénéinket, apánk vagy anyánk testvéreit, alkalmazkodási képességünket és a tudatalatti énünket. Ebben a házban a munka és az egészség közvetlen összeköttetésben vannak.


7. Ház

Sarok ház

Természetes jegye a Mérleg, természetes uralkodó bolygója a Vénusz. A 7. ház jelentése közvetlen viszonyok, partnerség.

Kulcsszava: együttmüködés.

A hetedik ház a munkahelyi és házastársi partnerséget, házasságot, válást, szerződéseket, pereket, megegyezéseket, egyezségeket mutatja, és a nyilvánossággal kapcsolatos összes munkát , valamint azt, hogy bennünket hogyan fogad be a nyilvánosság. Megmutatja nyílt ellenségeinket, másokkal való együttmüködésünk lehetőségeit, vagy pedig együttmüködésünk hiányát. Rámutat arra, hogy mi hiányzik a legjobban nekünk, tekintettel arra, hogy ellentétes az I. házzal, amely a legerősebb karakter tulajdonságainkat mutatja. Ez a ház képviseli álláspontunkat a házasság iránt, megmutatja partnerünket, rávilágít házasságunk minőségére és fajtájára, és arra is, hogy hány házasságunk lehetne. Ez a ház jelöli úgyszintén nagyszüleinket, mint ahogy mindazokat az embereket, akik, mint közvetítők hatni tudnak a nevünkre.


8. Ház

Követő ház

Természetes jegye a Skorpió, természetes uralkodó bolygója a Plútó. A 8. ház a befejezéseké.

Kulcsszava: regeneráció

A nyolcadik ház megmutatja mindazon támogatásokat, amit a személy másoktól kap, ide kapcsolva a pénzügyi, morális, szellemi és fizikai támogatásokat is. Mutatja az örökséget, hagyatékot, testamentumot, adókat, biztositások kérdését, valamint a titkokat, a szexet, szellemi és fizikai regenerálódást, pszichológiai ujjászületést, és a halált. A nyolcadik ház az okkult tárgyak háza, az alvásé, mély kutatások, kivizsgálások és rejtett vagyonok háza. Felöleli a személy társának vagyonát is, valamint a társ élelmezését. Ez a sebészet háza is, és a hatodik ház elemzésével együtt rámutat a megbetegedések tipusaira.


9. Ház

Bukó ház

Természetes jegye a Nyilas, természetes uralkodó bolygója a Jupiter. A 9. ház az életé.

Kulcsszava, vágy, törekvés

A kilencedik ház megmutatja a személy magasabb értelmét, és szuper énjét. Rámutat a hitvallásra, törvényre, tudományra, ideálokra, magasabb fokú képzésre, filozófiára, pszichológiára, mély gondolatokra, az álmokra és víziókra. Rámutat a távoli utazásokra, és az idegenekkel való munkákra, kereskedelemre, nagy munkákra, behozatalra és kivitelre. Megjelöli a templomot, mint lelki tényezőt, papságot, rokonokat, unokákat, ösztönt, etikát a közvéleményt egészben véve. Rámutat mindazon tanulságra, melyeket a személy az életen keresztül tapasztal.


10. Ház

Sarok ház

Természetes jegye a Bak, természetes uralkodó bolygója a Szaturnusz. A 10. ház a lényegeket, helyzeteket mutatja meg

Kulcsszava: a becsület

A tizedik ház megmutatja a személy foglalkozását és hírnevét, a társadalmonban való helyzetét. Rámutat a személy Énjére, tekintélyére, tevékenységeire, a munkaadójára, hatalomra és minden másra, amely a személynek alá van rendelve. Rámutat a megvalósításra, a módra, ahogyan a személyt mások látják és értékelik, a személy hatására abban a környezetben, amelyben él. Itt a templomot látjuk, mint szervezetet, és a második szülőt, azzal szemben aki a negyedik házban van.


11. Ház

Követő ház

Természetes jegye a Vízöntő, természetes uralkodója: az Uránusz. A 11. ház a társadalmi viszonyoké.

Kulcsszava: társadalmi tudat.

A tizenegyedik ház megmutatja a személy képességét a barátkozásra, álláspontját a barátai és ismerősei iránt, és minden érzelem nélküli viszonyát. Ez rámutat arra, amit az életben a legjobban szeretne, megmutatja a személy céljait, a szeretetet, amit elfogad, és azt a pénzt is, amelyet munkáján keresztül szerez. Ez a ház rámutat a mostohagyermekekre, örökbe fogadott gyermekekre, éppúgy, mint a körülményekre, melyet nem igen tud ellenőrizni. Ez a ház mutatja a személy humánus érdekeit, a módot, ahogyan másokat szemlél, kis- és nagy szervezeteket, és a köröket, amelyekhez tartozik, amelyek valamilyen módon kapcsolatban vannak a személy karrierjével.


12. Ház

Bukó ház

Természetes jegye a Halak, természetes uralkodó bolygója a Neptun. A 12. ház a befejezése és zárt helyiségek.

Kulcsszava: tudat alatt.

A tizenkettedik ház megmutatja a személy ismeretlen és rejtett, erős és gyenge oldalát. Rámutat a bánatra, szenvedésre, korlátozásokra, hátrányokra, titkokra, eszigeteltségre, kiábrándulásra, titkos müveletekre. Rámutat a számüzetés helyeire, a börtönökre, kórházakra, lelki beteg kórházakra, elmegyógyintézetekre, úgyszintén a türtőztető képességre, megfékezésre, üldöztetésre, rejtett barátokra, eltitkolt veszélyekre, a kárra, amit saját magának okoz, és az illegális tevékenységre. Megmutatja mindazon dolgokat, melyeket másoktól elrejtünk. Kutatásokat, háttereket, szubjektiv támaszokat, belső tudatot, tudatalatti ént, lelki tartozásokat, melyeket illik megfizetni /karma/, de úgyszintén az adományokat, együttérzést, és a közjóért való munkát. Ezt a házat sokszor nevezzük a horoszkóp raktárának vagy éléskamrájának, mégpedig azért, mert ide dobjuk, vagy itt rejtjük el azokat a problémákat, melyek túlságosan fájdalmasak ahhoz, hogy szembe tudjunk velük nézni, vagy pedig a nehézségeket, melyek létezését nem akarjuk elismerni.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése

Statistici T5