2016. augusztus 31., szerda

BOLYGÓK



Nap

Rajzolj egy kört, és a közepébe tegyél egy pontot. Ez a Nap szimbóluma az asztrológiában.
Grafikai jele: Héliosz pajzsa, vagy végtelen kör, a pont a belső ént szimbolizálja
Uralkodik: az Oroszlán jegyében, rangját veszti a Vizöntő jegyében, emelt a Kosban, esésben van a Mérlegben.
Testrészei: sziv, a hát felső része, vagyis a gerinc, hasnyálmirigy, keringési rendszer, sperma, a férfi balszeme, a nő jobb szeme.
Jelképezi: a kedvet a hatalomra, magát a személyt jelenti és a hatalomhoz való viszonyt.
Kulcsszava: a belső Én

Az embernek, mint egyéniségnek az alapkifejezése. Rámutat a sikeresség és irányitás képességére. Képviseli a férfi alapelvet, az apáért, a férjét, és a férfiét egészben véve. A Nap az egészséget, vitalitást, tekintélyt a vezető munkahelyeken, rangot, titulust, magas poziciót, előrelépést, méltóságot, energiát, az azonosség érzését és a tapasztalatszerzés képességét irányitja. Az Nap hatása erősit és életerőt ad. A Nap helyzete a horoszkópban azt mutatja, hogy hol akar a személy érvényesülni. Régiesen kifejezve ahol a Nap áll, ott van a személy élete, és szive, itt akar tündökölni.


Hold

A Hold grafikai ábrázolása: Hold az első negyedben.
Uralomban van: a Rák jegyében, vagyis ott kormányoz,
Egzaltációban: emelt helyzetben van a Bikában,
Egzil: vagyis rangvesztett helyzetben van a Bakban,
Esésben van a Skorpió jegyében.

A Hold jelképezi: az otthont, az ápolás szükségességét, az anyaságot.
Kulcsszava: emóció, felindulás, meghatódottság, erős érzelem, izgatottság.
Testrészei: mellkas, gyomor, a test folyadékháztartása, emésztés, belső elválasztású mirigyek, váladékok, a férfi bal szeme, a nő jobb szeme.
A Hold hatása: nagyon fontos, mert ez a bolygó van a Földhöz a legközelebb, és nagyon gyorsan halad keresztül a zodiákuson.

A Hold a női alapelvet képviseli: anyát, feleséget és a nőt egészében véve. Ezek az ösztönök, hangulatok, dagály és apály, fázisok, alkalmazkodás, hullámzások, érzelmek, mindennapi szokások, reflexszerű viselkedés.
A Hold hatása hullámzik és változik. A Hold irányítja a személyes érdekeket, vágyakat, szükségleteket, Magnetizmust, növést és termékenységet, az érintés szükségletét, mások tudatos befolyásolását. A Hold befolyása alá tartoznak a folyadékok, az eladás, hajózás, söripar, gondozás, és a nagy nyilvánosság, ami a nyilvánosság előtt zajlik. Ahol a Hold a születési horoszkópban áll, abban a jegyben és házban hat az érzelmekre, izgalomba hoz.


Merkúr

Merkúr grafikai jele: szárnyas isteni sisak.
Uralkodik: az Ikrek jegyében, vagy az Ikrek jegyét kormányozza, valamint uralkodik még a Szűz jegyében is. Rangját veszti a Nyilas és a Halak jegyében, esésben van az Oroszlánban.
Jelképezi: az intellektuális törekvéseket, a kifejezőképességet.
Kulcsszó: az átgondolás tehetsége.
Testrészei: idegrendszer, agy, látás, szám, nyelv, légzőszervek, kezek és tenyerek és az összes hormonokon uralkodik.
A Naptól 28 foknál nagyobb távolságban soha nem találjuk. Semlegesnek tekintjük. Irányitja a gondolkodást, a kommunikációs tehetséget, intelligenciát, tudatot, ügyességet, racionalizmust, átviteli képességet, szavakat, véleményt, és a felfogóképesség érzékelését. A
A Merkúr hatása: gyors, kiszámithatlan és rövid ideig tart.
Jelenti: az utazásokat, különösen a rövidebb utakat, a fiu és leánytestvéreket, gyermekeket, tisztviselőséget, beszédet, irást, könyvelést, titkári teendőket, a szomszédokkal kapcsolatos aktivitásokat, leveleket és postai kommunikációt, közlekedési eszközöket, kereskedelmet, érzelmi potenciált és a technikát.

A Születési horoszkópban a Merkúr helyzete azt mutatja, hogy hol és milyen módon tud a személy a legjobban kommunikálni. A Merkúr felel a beszédért, és a szaglóérzéket is uralja. Ő az Istenek küldötte, és mint ilyen a kommunikáció bolygója, amely az emberi intelligenciát fejezi ki. A Merkúr felel a szónoki képességért és a mozgékonyságért is. A Merkúrtól függ, hogy az emberek mennyire szeretnek utazni, mennyire eszesek, és mennyire gyors a felfogó és alkalmazkodóképességük. A Merkúr segíti a logikus gondolkodást, a gondolatbeli egyensúlyt, a gyors tanulási képességet. Míg a Jupiter a magasabb vagy elvont elmét képviseli, a Merkúr a konkrét, a hétköznapi értelmet reprezentálja. A külső és belső információ feldolgozás is a Merkúrhoz tartozik, valamint a Merkúr határozza meg a nevünket is.

A Merkúr gyakran rövidebb, spontán utazásokat és változásokat jelöl. Azok az emberek, akiknél a Merkúr dominanciája érvényesül, könnyen és gyorsan alkalmazkodnak az új szituációkhoz. Vonzódnak az okkult tudományokhoz, mozgással, matematikával és mérnöki munkával kapcsolatos szakterületekhez. A Merkúr kerüli meg leggyorsabban a Napot, ezért gyors felfogóképességet, nagy lelki és intellektuális rugalmasságot ad. Az élet intellektuális és mentális fejlődésének jelzője, valamint utal a gyermekkorra is. A Merkúr csereértékeket képvisel, (pénz és kereskedelmi érték), ezáltal támogatja a vagyonszerzést, a vagyon kezelését, gyarapodását. A gondolatáramlásért és a szabad kommunikációért is ő felel. Felismeri a szabad piac lehetőségeit, és felülkerekedik a vallás és nacionalizmus határain. Azonban a saját véleményéhez, a nyereséghez- veszteséghez és a kalkulációhoz való túlzott ragaszkodáshoz is vezethet.

A Merkúr támogatja az emberi közösségeket, és áttöri a határokat. Ha a horoszkópban kedvező helyzetben áll, akkor a tudásvággyal teli értelmet támogatja, amely analitikusan gondolkodik, mindent gyorsan felfog, és feldolgoz. Ha a horoszkópban kedvezőtlen helyzetben áll, akkor gyengíti a koncentráló erőt, nyugtalanságot és határozatlanságot indikál. Ha nagyon támadott a horoszkópban, akkor a horoszkóp tulajdonosa lehetne rosszindulatú, bőbeszédű, szétszórt, megbízhatatlan, nagyon súlyos esetben akár becstelen is.

A Merkúr által támogatott foglalkozások: kereskedelem, ügynöki tevékenység, szónoki, titkárnői, újságírói és reklámmal kapcsolatos, szerkesztői, nyelvészi munkakörök. A Merkúr hatására gazdagságra mindenekelőtt a költészetben, az irodalomban, az igazságszolgáltatásban lehet szert tenni. Hozzá tartoznak a könyvtárak, a publikációk, a nyomdák, a tudósítások, a szónoklatok, valamint a tanulás és a tanítás. A kommunikáció korszakában a Merkúrnak óriási jelentősége van.


Vénusz

A Vénusz grafikus ábrázolása: Vénusz istennőjének hiúsági tükre.
Uralomban van: a Bika jegyében és a Mérleg jegyében. Rangját veszti a Kos és a Skorpió jegyében. Emelt helyzetben van a Halakban, esésben a Szűzben.
Jelképezi: a társadalmi affirmációt
Kulcsszava: jóindulat, hajlam
Testrészei: torok, nyak, áll, arc, ízlés, vesék, a belső reproduktiv szervek, a véna cirkulációja, receptorok a bőrben.

A Naptól soha nem találjuk távolabb 46 foknál. A Vénusz a szerelem bolygója, a régi időben jóakarónak is nevezték. Irányítja a kultúrát, a művészetet, esztétikát, birtoklást, partnerséget, szépséget, sármot, poézist, képeket, ékszert, éneklést, drámát és zenét. A Vénusz hatása: harmonikus és gyengéd. Ez a bolygó az emotiv kapcsolatokat irányitja, a gyengédséget, morális karaktert, házasságot és minden fajta szövetséget. Úgyszintén a társaságot, a luxust, megelégedettséget és tiszteletet. A Vénusz a szerelem és szexualitás, nem pedig a szex bolygója.
A Vénusz a horoszkópban megmutatja, hogy a szülött, hol és mely területen érzi a legjobban magát, mely terület okoz neki örömöt.


Mars

Grafikai jelzése: Mars isten pajzsa és íja, a háború istenéé
Uralkodik: a Kos jegyében, társura a Skorpió jegyének. rangját veszti a Mérleg és a Bika jegyében, emelt a Bakban, esésben van a Rák jegyében.
Tesztrésze: izomrendszer, külső szervek, arc és a fej, vörös vérsejtek, motorikus idegek, hugyhólyag, mellékvesék
Jelképezi: az akciót, agressziv törekvést, kezdeményezést.
Kulcsszava: energia
Irányitja: az ember ösztöneit, kivánságát és szexuális energiáját. Rámutat az ambicióra, erőre, hatalomra, konstruktivitásra, munkára, törekvésre, versenyszellemre és a halálra.

Irányítja a sebészetet, az operációt, fegyvert, háborút, szerencsétlenséget, gyulladásokat, sebeket és vágásokat, égési sebeket, erőszakot, szerszámot, vasat és acélt.
Annak idején mint kisebb gonosztevő volt ismeretes.
A Mars hatása: meglepetésszerű, öntudatos és nyugtalanító. A Marsot lehet destruktivan használni és haragosan, harciasan, vagy pedig bátorsággal és erővel.
A Mars a horoszkópban azt mutatja, hogy a szülött hova fekteti a legnagyobb energiáját.


Jupiter

Grafikai jele: a görög szó első betűje, amely Zeusz istent jelzi.
Uralkodik: a Nyilas jegyében, társura a Halak jegyében. Rangját veszti az Ikrek jegyében, emelt a Rákban , esésben van a Bakban
Testrészei: az artéria keringése, máj, ágyék, csípők, talpak, bal fül, a homlok felső része, a zsírszövetek és glikogén, hasnyálmirigy.
Jelképezi: a jóindulatot és védelmet
Kulcsszava: expanzió, kiterjedés
Irányítja: a gazdagságot, szabadidőt, nagy munkákat, felsőbbfokú észjárást, optimizmust, magasságot, növekedést, moralitást, prosperitást, az élvezetekbe merülést.

Irányítja úgyszintén a magasfokú képzést, a filozófiai gondokodást, aspirációt, sportot, szerencsét, hosszú utazást, vadászatot és az állatok iránti szeretetet. A Jupiter a bíró, törvényhozó és az, aki segítséget nyújt. Annak idején a Jupiter, mint a nagy jótevő volt ismeretes. A Jupiter hatása rendezett, serkenti a növekedést és az egészséget. A Jupiter a születési horoszkópban azt a területet mutatja nekünk, ahol a személynek sűrűn van szerencséje, és ahol szívesen tölti a szabadidejét.


Szaturnusz

Grafikai jelképe: Krónosznak, az idő istenének a sarlója
Uralkodik: a Bak jegyében, társuralkodója a Vízöntő jegyének. Rangvesztésben van a Rák jegyében, emelt a mérlegben, esésben van a Kosban.
Testrésze: bőr, csontrendszer, ide sorolva a fogakat is, ligament, térdek, bal fül, és a hallószervek, epehólyag, testfehérjék, paratiroid mirigy.
Jelképezi: a törekvést a biztonságra és a biztosságra
Kulcszava: a tanító
Irányítja: a formát, a fegyelmet, fegyelmezettséget, a rendet, uralkodik a tudományágak felett, mutatja a felelősséget, szervezettséget, ambíciót, a karrier megvalósításának alkalmasságát, korlátozásokat, szomorúságokat és késéseket. A Szaturnusz kormányozza a tudományos törvényességet, a teóriát, idősebb személyeket, türelmet, az időpontok meghatározását, tradíciókat, konvencionalizmust, igazhitűséget, és az idő hatásos kihasználását. A Szaturnusz jelöli az igazság alapelveit, a megszilárdulást, az összehúzódását valaminek, a bölcsességet és az öregedést is képviseli.
Szaturnusz hatása: lassú és tartós. A Szaturnusz a "rendelkezője" a horoszkópnak.

A maga idejében mint a nagy gonosztevő volt ismeretes. A Szaturnusz állása a horoszkópban azt a területet mutatja, ahol a legkevésbé érzi magát biztonságban az ember, és amit mindenek felett igyekszik pótolni. A hónap uralkodó bolygója a Szaturnusz II.

A Szaturnusz, mint léterő

A Szaturnuszt már az ókori asztrológusok is igen markáns jelzőkkel látták el.

Ő volt a küszöb őre,
Ő volt az infortuna maior (a nagy szerencsétlenség),
Ő volt a kövek ura,
Ő Chronos, az idő ura.

Könnyen azonosíthatjuk a mitológia történetével ezeket a megközelítéseket.

Szaturnusz= a küszöb őre.
Vagyis éberen őrködött afölött, hogy gyermekei meg ne szülessenek, a valóság határán, a küszöbön, a születés pillanatában felfalta őket.
Infortuna Maior = éppen az előzőekből adódik a Nagy szerencsétlenség jelző. Mert a pusztítás, a halál nem állt messze tőle.

Kövek ura = nem annyira negatív megközelítés, mint az előzőek.
Gondoljunk arra, hogy apja, Uránusz a gyermekeit azonnal a Tartaroszba, az alvilágba taszította. Így azok továbbra is szellemi lények maradtak. Csak akkor születhettek meg ebbe a világba, amikor Szaturnusz kiszabadította őket. Ezzel együtt anyagi testük lehetett, a konkrét, kézzel fogható anyagi világot teremtette meg Szaturnusz (Krónosz). Ezért a szilárd kézzel fogható anyagi világnak, a köveknek az Ura.

Chronosz = az idő.
Az előzőek következménye. Míg Szaturnusz és testvérei a Tartartoszban voltak, addig csak szellemi lények voltak, az örök jelenben életek, idő számukra nem létezett. Ez az örök szellemi lét részben azt jelentette, hogy csak lehetőségként, potenciálisan léteznek. Megszületésükkel, illetve a Tartaroszból világra jövetelükkel, anyagi testi formában való megjelenésükkel megkapták az anyaggal, az anyag változásaival járó egymás utániság, vagyis az idő kategóriáját. Időben kezdtek élni. A időben, amely részben kegyetlen (Szaturnusz= infortuna maior), mert az elmúlást is magában hordozza, másrészt azonban kegyelem, mert lehetőséget biztosít arra, hogy amit korábban rosszul csinált, azt jóvá tegye. Ezt mutatja a múlt), míg az előretekintő Janus arc a jövő (amennyiben az elromlott múlt jóvá tehető).

Gyermek – szülő – nagyszülő

Ha jól megfigyeltük Chronos mitológiai történetét, akkor élesen elkülönül benne három fő életszakasz, három sajátos problémával, feladattal.
Mint gyermek= olyan életfeladatot kapott, ami igazán nem volt ínyére. Apját kellett hatalmától megfosztani. Vonakodva, de megtette.
Mint szülő= vagyis apa, életének „derekán” saját múltbéli tettével és annak következményével birkózik. Fél attól, hogy apja sorsára jut. A féltékenység, a hatalomhoz való ragaszkodás következtében „lenyeli gyermekeit”, vagyis megfosztja őket a szabadságtól.
Mint nagyszülő = az elűzött Chronosz (Szaturnusz) Latiumban már nagyapa korban van. Megbékél a saját sorsával. A harcát megharcolta. Vereségébe beletörődött. Leszűrte életének tapasztalatait. Nem vágyik már hatalomra, nem küszködik már a jellem gyengeségével. Megbékél és kultúrára, szeretetre oktatja a népet.

A Szaturnusz
A Szaturnusz a hetedik ősbolygó.
A régiek a hét bolygóval mindent meg tudtak oldani, amire szükségük volt, még az orvostudományt is.
A 7-es kabbalisztikus szám, sokat fordul elő az életünkben. Minden bolygó a Napnak, a fővilágosítónak az uralma alatt áll. A napfény hét színre bontható. Minden bolygónak meg van a maga színe. A napszínben meg van a szivárvány hét színe, és a Napból szét lehet bontani a hét bolygó hét színét.

A narancssárga a Nap színe.
A világos zöld a Hold színe.
A sárga a Merkúr színe.
A kék a Vénusz színe.
A vörös a Mars színe.
Az ibolya az egyház színe, a Jupiteré.
A sötétzöld a Szaturnusz színe.

Minden napnak meg van a maga bolygója:

A hétfő a Holdé.
A kedd a Marsé.
A szerda a Merkúré.
A csütörtök a Jupiteré.
A péntek a Vénuszé.
A szombat a Szaturnuszé.
A vasárnap a Napé.
A hangsor hét hangból áll.
A kémiai elemek periódikus rendszere is hetes.
A teremtés hét nap alatt történt.

A Szaturnusz a nagy szerencsétlenség. Infortuna major. Ő a nagy sorsbolygó. A legfontosabb sors eseményeket hozza.

A Bak jelében uralkodik, és hagyomány szerinti uralkodója a Vízöntő jegyének is. A két szomszédos jel között viszont hihetetlen ellentét van. A legnagyobb ellentét az elemek egymásutániságából ered.

Az egyéni sorsnak a Szaturnusz az uralkodója, a tömegek sorsának a Plútó.
A Szaturnusz mindig lassan, lopakodva jön és kezdi a gondokat, aggodalmakat, szenvedést, bánatot, majd végül a magányt nyújtja.
Életünk legnagyobb problémája az öregedés, és az öregek gondja. Le kell szolgálnunk mindent, és mindenen át kell esnünk.
A Szaturnusz a nagy kaszás, a küszöb legfőbb őre.
A Szaturnusz emberében óriási a kötelességtudat, minél magasabbra akar felkapaszkodni. Az emelkedés utáni vágy hihetetlen energiát követel tőle. Tizszer térdre esik, és tízszer fel is áll, tízszer kezdi előlről.
Az embereknek komoly gátat jelent a fejlődésnél, mert a Szaturnusz mindent késleltet. Ellenzi mindazt, ami anyagi, mert tudja, hogy abból csak baj származik. Az élni vágyás számára elviselhetetlen érzés.

Észre sem lehet venni a szerénységében.

A nemes Szaturnusz óriási koncentráló képességgel rendelkezik, mindent alaposan értékel, és amit produkál, az komoly dolog. Ezért a tudományos életben óriási szerephez jut.
A Szaturnusz jön, és a dolgok mélyére hatol. Célja, hogy felvilágosítsa az embereket, és szellemileg fejlődjön, másokat is fejlesszen.
A Szaturnusz utálja a felületességet, megbízható és hűséges /a házasságában is/.
A Szaturnusz nem ömleng. Emeli a szellemi fejlődést, és a belső elmélyülést, az etikai kibontakozást.
A Szaturnusz embere szigorú önmagával és másokkal is. A megerőltetésen és a szorgalmon kívül nem ad ingyen semmit.
A Szaturnusz a X. jelet szolgálja, vagyis a X. házat képviseli. A X. ház mutatja, amit elérhetünk. A jó Szaturnusszal a célt el tudjuk érni, de a rossz Szaturnusz sajnos bukást is hoz az életünkbe. (pl. Napóleon életébe).
A nemes Szaturnusz komoly és felelősség teljes, munkájában kitartó, és szívós. Legfontosabb tulajdonsága a koncentrálóképesség.
A Szaturnusznak síri csendre van szüksége. A Szaturnusz embere általában hallgatag. Ez nem azt jelenti, hogy nem vesz észre valamit, csak arról, amit észrevesz nem beszél.
A Szaturnusz embere akkor beszél, amikor van mit mondani. Nem minden lében kanál típus.

Van kritikája, erős kritikája, de azt összegyűjti, és alkalom adtán prezentálja.

A jó Szaturnusz hasznos, jótevő bolygó, ha törvényét, ritmusát követni tudjuk, komoly, sorsszerű csapásokkal tud a megfelelő helyre terelni bennünket.
Kritikán felüli bolygó, ha élvezni szeretnénk a dolgait, komoly aszkézisre van szükségünk.
Ha a horoszkópban rosszul áll a Szaturnusz, akkor a legborzalmasabb hatásokat is ki tudja alakítani.
Melankólikus, szűk keblű, kicsinyes, agodalmaskodó, félénk, esetlen, nem tudja kifejezni magát, gátlásos.
Egy alacsonyrendű Szaturnikus ember egoista, kíméletlen, szerelmi életében állatias, nincs ítélőképessége, gyáva, elégedetlen, emberkerülő, társaságkerülő, nem szeret szembenézni.
Nem ismer semmiféle ideált, a cél a döntő. Az emberiség rákfenéje a rossz Szaturnusszal rendelkező ember. Vonszolják az életüket, a szenvedélyek rabjai lesznek.
A legszörnyűbb életvégre van kilátása, nem szegénységben, csak teljes magányban.
Betegségeknél gyötrelmes a Szaturnusz. Lassan közeledik, és akkor válik nyilvánvalóvá, amikor már nem, vagy csak alig lehet segíteni.
A gyógyítás, a gyógyulás nehezen megy, de szívós szervezetet biztosít.

Izületi betegségek, gyulladásos betegségek, lelki betegségek, melankólia, depressziók bénítják az életerőt, károsan hatnak a szervezetre, és a végén az ember elveszíti a hitét a gyógyulásban.
A lerakódások, kristályosodás Szaturnikus betegségek, epekő, vagy a vérerek, érfalak megkeményedése, elmeszesedés, köszvény, reuma. A fog és csontbetegség is ide tartozik, sőt a haj betegsége is. A kopaszodás a tűz jelűek betegsége, a tűz kiégeti a hajhagymákat.
A hallás problémája is Szaturnikus, öregkori betegség. Különbséget kell tennünk a bal és a jobb fül között. A jobb fül Szaturnikus, a bal fülünk marsikus. Ha a Jupitert támadja a Szaturnusz, akkor ez jupiteri, vagyis rák, vagy cukor betegségek formájában fog jelentkezni.
A Szaturnusz az összehúzódás, és a megkeményedés bolygója, hideg, száraz, és terméketlen.
Ha valakinek a Szaturnusza az 5 házban áll, mert hideg, és száraz: terméketlen lesz, nem lehet kívánni a gyermek áldást.
Ha ez a Szaturnusz az 5. házban Bika, Halak, Skorpió vagyis a termékeny jegyekben áll, még akkor is vissza tudja húzni ezek termékenységét.
Ha az 5. ház tűz vagy levegő elemű jelekhez kapcsolódik, alig lehet kilátása gyermekáldásra.


Uránusz

Grafikai jele: a kör felett a H betű, Herschler után, aki felfedezte 1782-ben
Uralkodik: a Vízöntő jegyében, rangját veszti az Oroszlán jegyében, emelt a Skorpióban, esésben van a Bika jegyében.
Testrészei: az agy magasfokú működése, a test elektromossága, és az izületek.
Jelképezi: a törekvést a szabadságra /a "szent elégedetlenség"/
Kulcsszava: az, aki ébreszt

Irányítja: a felfedezéseket, eredetiséget, tudományt, elektromosságot, mágiát, okkultizmust, világosságot, asztrológiát, pszichológiát, röntgensugarakat, repülőket, és betekintést ad a természeti törvényekbe. Az Uránusz a jövőkutató, humánus, intelligens, excentrikus, bohém, egoista és utópista bolygó.Úgyszintén uralja az alkotói kedvet, meglepő változásokat, revolúciót és a diktátorokat, individualizmust, tehetséget, önállóságot és lázadást. Az Uránusz hatása meglepetésszerű, kiszámithatatlan és sok esetben erőszakos. Az Uránusz megszegi a hagyományokat.
Független és nincs neme, sokan úgy tekintik, hogy a Merkúr magasabb oktávját képviseli, és az első a tapasztalattól függetlenül létező /transzcendentális/ bolygó. A legújabb kutatások az Uránuszt összekötik az elemi csapásokkal, mindenekelőtt a földrengésekkel.

Az Uránusz helye a személyes horoszkópban rámutat arra, hogy a személy hol igyekszik valami rendkívülit tenni.
Az Uránusz az első "modern" bolygó, ami annyitjelent, hogy azután fedezték fel, miután a XVII. század elején feltalálták a távcsövet. William Herschel csillagász 1781 telén fedezte fel az Ikrek csillagképe körül keringő bolygót. Előszor azt gondolta, hogy üstökös, dea további kutatások megerősítették bolygó természetét. Ez megdöbbentő felfedezés volt mind a csillagászok, mint az asztrológia számára, mivel mindkét tudomány akkori állása szerint a Naprendszer csak a Szaturnusz pályájáig terjedt.
Az Uránusz szimbolikája, mitológiája és története.

Neptunusz

Grafikai jele: Posszeidón három fogasa, aki a tenger istene
Uralkodik: a Halak jegyében, rangjátveszti a Szüz jegyében, még nincs meghatározva melyik jegyben emelt, és az sincs meghatározva, hogy melyik jegyben van esésben.
Testrészei: a gerincoszlop idegszálai, talpak, hipofizis, telepatikus funkciók, fehérvérsejtek, kinestetikai funkciók.
Jelképe: lelki, vagy szökési törekvés /illanás/
Kulcsszava: intuíció

A Neptun uralja a tengereket, óceánokat, folyadékokat, zenét, filmeket, szinházakat, és televíziót, a női szépség és vonzerő tudatos hangsúlyozását, vagyis a csábítást, álmokat, illúziót, csalódást, szellemiséget, ideálokat, miszticizmust, előérzetet. Kapcsolatban van mindazzal, amit az életben készpénznek veszünk , minden gondolkodás nélkül.

Kormányozza a ködöt, uralja a kőolajat vagy ásványolajat, misztériumokat, altatást, hizelgést, mindazt, ami megfoghatatlan, illatokat, belső érzést, a költészet iránti szeretetet, színeket és a táncot. A Neptun irányítja még a drogokat, a narkomániát, alkoholizmust, hipochondriát, holdkórosságot, tanszhipnózist, a nem anyagi dolgokat és az abnormális helyzeteket.
A Neptun hatása árnyalatos, lépcsőzetes, néha képmutató.
A Neptun a Vénusz magasabb oktávja, és a második transcendens bolygó.
A Neptun a születési horoszkópban azt a területet mutatja, ahol igyekszünk saját magunkat, és vagy másokat becsapni, itt igyekszünk az ideálisat megtalálni.


Plútó

Grafikus ábrázolása: a P és az L kombinációja, Persival Lowell asztronómus szerint, aki előre látta ezen bolygó felfedezését 1930-ban, második megjelölés a keresztet képviseli az új holddal, amely felett egy végtelen kör lebeg.
Uralomban van: a Skorpióban, rangját veszti a Bika jegyében. Emelt helyzetét, vagy azt a jegyet ahol esésben van, még nem határozták meg.
Testrészei: kiküszöbölő, eltávolító részek, és reprodukáló renszerek, hipofizis, rendellenes növekedés, /szőrzetek, tumorok, szemölcsök, stb./
Jelképezi: a törekvést a megsemmisítésre,vagy megreformálásra, egyesítésre
Kulcsszava: transzformáció, vagyis átalakulás, átalakítás

A Plutó hagyományosan az alvilágot uralja, azt, ami a szem előtt nem látszik, ide kapcsolódik az ismertlen világ is, ami bennünk van, az elnyomott vagy tudatalatti énünk.

Képviseli: a visszavágás minden folyamatát, mint a fogamzást, sokszorosítást, nyomtatást.
A Plútó irányítja a tömeget, hulladékot, atomerőt, felforgatást és gonosz tetteket. Kormányozza a fóbiákat, megszállottságot, lassú növekedést, csoportosulásokat, átváltozásokat, átváltoztatásokat, a kezdetet és a véget, a születést és a halált, elszigeteltséget, kényszert, eltünést, gyermekrablást, névtelenséget, baktériumokat és vírusokat.
Képviseli a generálást, regenerálást és degenerálást. Kiteregeti mindazt, amit titokban vagy takargatva fejlődött.
Irányítja a megüresedett munkahelyeket, vízvezetékszerelést, diktatúrát, nem kedvező célokat, és mindazt , ami zártkörű, mást be nem fogadó.

Hatása lassú, óvatos és könyörtelen.

A Plútó az utolsó a transcendens bolygók közül, és a Mars felsőbb oktávjának tekinthető.
A Plútó helyzete a horoszkópban az összetettséget jelöli, ezen a területen minden segitség nélkül kell megoldanunk a problémáinkat.

0 comentarii:

Megjegyzés küldése

Statistici T5